Hvad SUP?

Om SUP

Stand Up Paddling er motion, natur og ro i sjælen.


Stand Up Paddling (SUP) er en form for Surfing, hvor du står på et board/bræt med en paddel og bruger padlen til at komme fremad og navigere med.


SUP kræver ingen forudsætninger, men det er en fordel ikke at være bange for vand og at kunne svømme lidt. Uanset om du vil motionere, konkurrere, dyrke yoga eller fange bølger giver forbindelsen mellem havet og din krop et fokus og en koncentreret ro, der kan mærkes fra tå til fingerspids.


Stand Up Paddling er workout for hele kroppen. Det er muskeltræning kombineret med konditionstræning. Du er alene på boardet, så du bestemmer selv intensiteten for hver træningstur.


På konkurrenceplan findes der tre discipliner inden for SUP: Technical race, Distance race og Bølge SUP. Der findes mange videoer på youtube.com, hvor du kan se de tre discipliner demonstreret.


Som SUPsurfer er man afhængig af vejret. Særligt vinden har stor betydning. Da man står op på boardet, vil man som SUP’er helst have så lidt vind som muligt. Dog kan medvind være en fordel på længere distancer og kaldes med små bølger en Downwinder. Men det er knap så sjovt, hvis man skal samme vej tilbage.


I Aarhus kan man SUP’e langs kysten ved svag vestenvind, da man ligger i læ af skoven. Så snart vinden er i øst giver det uroligt vand, men kan også give fantastiske bølger, så man kan afprøve lidt bølge SUP.


Det er en god idé at afprøve SUP på fladt vand, før man afprøver det i bølger.

Sådan kommer du i gang

Et introduktionskursus i SUPAarhus med uddannede instruktører koster 250 kr. og er inklusiv alt - Det er byens billigste og bedste!


Du skal igennem et introduktionsforløb og efter endt forløb kan du SUP’e så meget du vil enten til FællesSUP eller for dig selv. 


Kig dig omkring her på siden, der er masser information om SUP i Aarhus og i SUPAarhus især.